Защо вода с лимон? Лимоните съдържат в изобилие питателни

...
  Защо вода с лимон? Лимоните съдържат в изобилие питателни
Коментари Харесай

Вода с лимон – здравословният коктейл

 

 вода с лимон

Защо вода с лимон? Лимоните съдържат в обилие питателни субстанции, включително витамин C, витамини B-комплекс, калций, желязо, магнезий, калий и фибри. Интересен факт: те съдържат повече калий от ябълките или гроздето!

Ако пробвате да пиете чаша вода с лимон всяка заран, този табиет ще остане вечно с вас и организмът ви ще бъде признателен за това. За да не остава лимонът по зъбите ви е хубаво да го разреждате с вода във всяка температура, въпреки да предлагат водата да е топла. Пийте вода с лимон 15-30 минути преди закуска. Това ще ви помогне да извлечете оптималната изгода. А ето и с какво е потребна лимонената вода:

1. Намалява възпалението. Ако пиете вода с лимон постоянно, то ще намалите киселинността в организма, която се явява причина за заболявания. Лимонената вода отстранява пикочната киселина в ставите, която е една от аргументите за инфектиране.

2. Подобрява храносмилането. Лимоненият сок освен способства за крепко храносмилане, отслабва действието на токсините в стомашно-чревния тракт. Освен това облекчава симтомите на киселините в стомаха, оригването и подуването на стомаха.

3. Помага за намаляване. Лимоните съдържат пектини – нишки, които оказват помощ да се борим с желанието за храна.

4. Изчиства организма от токсините. Лимонената вода оказва помощ да се изчистят токсините от тялото ви посредством възстановяване на функционалностите на ензимите, стимулиращи черния дроб.

5. Премахва петната от кожата. Антиоксидантите в лимоновия сок оказват помощ освен да се понижат петната по кожата, само че и бръчките също! Лимоновият сок се пие също и при белези и пигментни петна, с цел да се усъвършенства техния външен тип. Той оказва помощ и за блясъка на кожата.

6. Стимулира имунната система. Витамин C е „ съединителният кабел “ на нашата имунна система, а в лимоновия сок той е в обилие. Нивото на витамин C във вашата система се явява един от първите фактои, които специалистите предлагат да се усили, изключително в стресови дни.

7. Отличен източник на калий. Както към този момент споменахме, лимониет съдържат високо равнище на калий, което оказва помощ за здравето на сърцето, а също и за основния мозък и нерните функционалности.

8. Освежава дъха. Водата с лимон също по този начин оказва помощ да се облекчи зъбобола и възпалението на венците. Тъй като лимонената киселна може да повреди зъбния гланц, се въздържайте от миенето на зъби преди да я пиете.

9. Зарежда с сила. Лимоновият сок обезпечава организма с сила, когато влиза в храносмилателния тракт, а това намалва безпокойствието и депресията. даже миризмата на лимони има успокояващо деяние върху нервната система!

10. Помага да се понижи потреблението на кофеин. Може да не повярвате, до момента в който не пробвате, само че заменете  утрешното кафе с гореща вода с лимон и ще почувствате резултат! Ще почувствате прилив на жизненост и за втората половина на деня. А и нервите ще ви бъдат в ред.

11. Помага за битка с вирусните инфекции. Топлата лимонена вода е най-ефективният метод да се понижат вирусните инфекции и следствията от ангината. В допълнение, лимоновият сок укрепва имунната система, което подкрепя битката с инфекциите.

Колко вода с лимон би трябвало да пием?

За тези, които тежат под 70 кг може да изцедят половин лимон в чаша вода. Ако сте повече от 70 кг, използвайте сока на цялостен лимон. Може да си изцеждате сок, несъмнено, по отношение на вашия усет.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР